Copyright © 2019

Weegsysteem

Votech hanteert drie type weegsystemen: Netto wegen, bruto wegen en checkwegen. Het netto- en bruto wegen heeft betrekking op de productdosering.


Netto wegen

Bij netto wegen wordt het product door middel van een doseersysteem in een weegbunker gedoseerd tot een bepaald gewicht is bereikt. Vervolgens wordt het product in zijn geheel doorgestort in de zak. Met een netto weegsysteem kan een hoge capaciteit worden behaald.

Bruto wegen

Bij een bruto weegsysteem wordt de zak gewogen terwijl het product gedoseerd wordt in de zak. De weegindicator kan zich bevinden aan de zakkenklem of in de ondersteunende band of rollenbaan. Het voordeel van een bruto dosering ,bij bijvoorbeeld poeder producten, is dat deze heel gecontroleerd in de zakken kunnen worden gedoseerd, waardoor er minimale stofontwikkeling ontstaat.

Checkwegen

Als de zak uiteindelijk is gevuld kan er nog een extra controle weging plaatsvinden.  Dit gebeurt door middel van een checkweger. Wanneer een zak niet het juiste gewicht heeft, wordt zak automatisch uitgeworpen door een uitwerper.

Votech checkweger
Votech checkweger
Checkweger met uitwerper
Checkweger met uitwerper
Bruto weegsysteem Votech
Bruto weegsysteem Votech
Voor een gesprek op maat of een vrijblijvende offerte, neemt u dan gerust met ons contact op